wall
H U I S D I E R
centraal meldpunt voor Vlaanderen

wat doen we

De vzw BinnenBeest.be biedt via internet een gratis meldpunt aan voor vermiste en gevonden huisdieren. Als onze financiële middelen het toelaten, bieden wij ook ondersteuning aan andere diensten en organisaties bij diervriendelijke projecten.

Waarom is een centraal meldpunt nodig?

Door de opkomst van de sociale media worden via diensten als facebook en twitter heel wat mogelijkheden aangeboden om berichten voor vermiste en gevonden dieren online te plaatsen.

Uw bericht op al deze plaatsen delen kan heel wat tijd in beslag nemen, kostbare tijd die u nodig hebt om uw dier te zoeken.
Bovendien is de kans dat de eigenaar en de eerlijke vinder elkaar mislopen bij hun speurtocht via de sociale media niet ondenkbaar.

Daarom is één centraal meldpunt voor vermiste en gevonden dieren via een website meer dan ooit noodzakelijk.

Wat kan BinnenBeest.be voor u betekenen?

Eenmaal u een bericht op BinnenBeest.be geplaatst heeft helpen wij u bij uw online en offline zoektocht.

  • Een dier dat bij ons wordt aangemeld, wordt op onze sociale media geplaatst en kan vanop onze site makkelijk gedeeld worden. Ons advies: plaats uw bericht op de website van BinnenBeest.be en laat het dan ‘viraal’ gaan.
  • Via onze rubriek vermist-gevonden kunnen de berichten op verschillende manieren opgevraagd worden. Hierdoor is een bericht steeds makkelijk terug te vinden.
  • U kan gebruik maken van onze gratis flyers met QR-code. Wie deze code inscant, kan uw bericht achteraf nalezen op onze website en onmiddellijk zien of uw dier nog steeds vermist is.
  • Door de samenwerking met wordt uw bericht gezien door heel wat mensen in uw buurt.
  • De plaats waar een dier vermist of gevonden is wordt op kaart getoond. Op die manier is het meteen duidelijk in welke buurt een dier verloren of gevonden is.
Back to Top